Utdanningslegatet i Norges Vel
Beskrivelse
Støtte ungdom under praktisk og teoretisk utdanning.
Legatet ble opprettet i 1999 ved å slå sammen følgende legatet; S. og S. Doblougs legat, C. Wedel-Jarlsbergs legat, e. og P. Arnesons legat, G. Jansens og hustrus legat, Cand. teol. O, Sandbergs legat, Yggeseths legat og Dommer Sverre Dæhlies legat. Legatets grunnkapital per 31.12.09 er kr 1 380 845,-.
Legatet forvaltes av Det Kongelige Selskap for Norges Vel. Direksjonen i Norges Vel er styre for legatet. Legatstyret består av 5 – 10 medlemmer.
Legatets årlige avkastning skal nyttes slik:10 prosent av avkastningen legges til kapitalen. Resten av avkastningen, etter fradrag av administrasjonskostnader, skal benyttes til legatets formål. Midler som ikke benyttes det ene året kan overføres til neste år.
Søknad om tildeling av legatmidler skal skje på eget søknadsskjema. Styret bestemmer søknadsfrist som bekjentgjøres ved utlysningen. Den som blir tildelt legatporsjon plikter å avgi resultatrapporter slik styret bestemmer. Det er vedtatt dreiebok for legatbehandlingen, for å kvalitetssikre forvaltningen.
Legatstyret har gitt felles retningslinjer for hva som vektlegges i forbindelse med behandling av søknader om legatmidler fra Norges Vels næringsutviklingslegater: Landbrukslegatet, Utdanningslegatet og Kultur- og miljølegatet.
SØKNADER SOM PRIORITERES
Må være relatert til nyskapende næringsutvikling innenfor naturbaserte næringer og bidra til læringseffekt og kunnskapsdeling
Må ligge innenfor ett eller flere av følgende fagområder
– Landbruk og miljø
– Mat, kultur og opplevelser
– Fornybar energi og klima
– Marine næringer
– Entreprenørskap og samarbeid
SØKNADER SOM IKKE PRIORITERES
Støtte som inngår i et vanlig studieløp som klasseturer, prosjektoppgaver, masteroppgaver og lignende
Generell studiestøtte for å slippe å ta opp lån
Støtte til å bevare gamle hus eller gjenstander (dersom det ikke er del av en næringsvirksomhet, for eksempel turisme og reiseliv)
Støtte til prosjekter og arrangementer ved offentlige eller private kulturinstitusjoner